trešdiena, 2014. gada 17. septembris

Citronu siera kūka ar ogām (bez cepšanas)

Recepte ļoti vienkārša, kūka ļoti garšīga.
Sastāvdaļas:

  • 250 g cepumu (selgveidīgie)
  • 100 g sviesta
  • 4 plāksnītes želatīna
  • sula un smalki sarīvēta miziņa no 2 citroniem
  • 350 g krēmsiera
  • 200 g pūdercukura
  • 300 ml saldā krējuma

Pagatavošana.
1. Sasmalcina cepumus (es liku aizveramā maisiņā un izmantoju mīklas rulli).
2. Izkausē sviestu un pārlej sasmalcinātajiem cepumiem.
3. Cepumu masu liek formā ar noņemamām malām un nedaudz sapresē.
4. Karstumizturīgā traukā želantīnu pārlej ar citronu sulu. Pēc 5 minūtēm liek ūdens peldē un maisa līdz želantīns izkusis. Noliek atdzist.
5. Sajauc krēmsieru, pūdercukuru un citrona miziņu.
6. Citā traukā saputo putukrējumu.
7. Želantīna maisījumu pievieno krēmsiera masai un kārtīgi samaisa. Uzmanīgi pievieno putukrējumu.
8. Atvēsinātu samaisīto masu ieklāj formā pāri cepumu masai. Var pievienot svaigas ogas garšas atsvaidzināšanai. Tur ledusskapī vismaz 4 stundas, vislabāk atstāt uz nakti.
Labu apetīti!


3 komentāri:

RitaGri teica...

Paldies! Gribētos kādu dienu uztaisīt.

Elīnas brīvlaiks teica...

Lai labi garšo, Rita :)

Pieraksti teica...

Oho, izskatās garšīgi!