svētdiena, 2015. gada 22. marts

Ēdam dīgstus visu gadu

Man pavasarī vienmēr prasās vairāk zaļumus. Un domāju neesmu tāda vienīgā, kas pavasarī taisa salātus dažādās variācijās. Un salātos lieti noder diedzētas sēklas (noder gan arī pie kārtīgākiem ēdieniem un zupām, veselīgajiem kokteiļiem).
Iepriekš biju gan pirkusi jau uzdiedzētas sēklas, gan neveiksmīgi mēģinājusi pati diedzēt (prasa daudz uzmanības un punktualitātes). Bet pagājušā gada nogalē sāku lietot speciālu sēklu diedzēšanas ierīci - ļoti ērta lietošana un zaļumi visu laiku pieejami.

Sēklas ieber traukā un pirmajā posmā izmērcē. Pēc šī posma (garums atkarīgs no izvēlētajām sēklām) sēklas jāaplaista 2-3 reizes dienā. Liekais ūdens notek pa atveri. Sēklas lietojamas pēc 2-3 dienām.

Diedzēšanas aparāts un sēklas iegādāts no adorefood.eu. Viņu blogā var izlasīt arī par to, kā un kāpēc lietot diedzētās sēklas.
Lai veselīgs un spēka pilns pavasaris!

3 komentāri:

agiistar teica...

interesants "aparāts" un tās tomātmaizītes tik ņammīgas... :)

Elīnas brīvlaiks teica...

Galvenais - ļoti ērts aparāts. un uz maizītēm ideāli klāt svaigumiņš ar vitamīniem

Aija Elliņa teica...

Elīna, laikam tikko pieliki punktu manām šaubām par to vai man vajag šo uzparikti. Paldies par to!