otrdiena, 2012. gada 13. novembris

Auzu pārslu mafini

Beidzot esmu atradusi vislabāko mafinu recepti, tāpēc padalīšos.
Sastāvdaļas:

  • 1 glāze (240ml) ātri vārāmās auzu pārslas
  • 1 glāze piena
  • 1 ola
  • 1/4 glāze augu eļļas
  • 1 glāze miltu
  • 1/4 glāze cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
Pagatavošana:
  • mazā bļodiņā ieber auzu pārslas un pienu, ļauj 15 minūtes ievilkties
  • otrā bļodā sajauc olu ar eļļu
  • trešajā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveru un sāli
  • uzbriedušās auzu pārslas pievieno olai un eļļai, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu
  • liek cepties
Pavisam foršai garšai es pievienoju arī aptuveni pusi ābola, sagrieztu kubiciņos.


2 komentāri:

andrasballe teica...

Izklausās garšīgi :) Kādi tie mafini ir izcepjot - tādi mitrie un sulīgie vai drīzāk sausas struktūras?

Elīnas brīvlaiks teica...

drīzāk mitri. It sevišķi, ja pieliek ābolu. izmēģināju ar parastajām auzupārslām - nav tas. varbūt būtu labi, ja vairāk piena liktu un ilgāk ievilkties ļautu